onsdag, 13 januar 2021

Waszp-foiling fra A til Å – og litt til…

Written by
FOILING: Foiling er kommet for å bli som en del av seilsporten, og mandag 17. januar har du en gyllen anledning til å lære deg tricksene! FOILING: Foiling er kommet for å bli som en del av seilsporten, og mandag 17. januar har du en gyllen anledning til å lære deg tricksene! FOTO: Morten Jensen
Mandag 18. januar er en gyllen anledning til å få tips og lærdom om Waszp-seiling og foiling generelt. Da blir det digitalt Waszp-seminar mellom kl 17:30 og 21:30.

To av landets fremste eksperter på dette, Bjørnar Erikstad og Alexander Dahl Høgheim, vil øse av sin erfaring og kunnskap om seiling med Waszp og om annet som handler om foiling.

– De kommer til å ta utgangspunkt i det grunnleggende: Rigging og de tekniske elementene ved båten, og om basistrening for å komme opp på foilene. Derifra går de videre helt frem til hemmeligheten bak det å kunne utføre foilende slag og jibber, sier utdanningsansvarlig i Norges Seilforbund, Iens Ludvig Høst.

Seminaret, som er digitalt og foregår på Teams, er et tilbud om etterutdanning til alle landets seiltrenere, men det er også åpent for alle Waszp-seilere og andre interesserte i foiling å delta. Digitale seminarer er vidunderlig frie for deltagerbegrensninger og det at man ikke behøver å reise noe sted for å være med. Forutsetningen for å delta er dog at man melder seg på via portalen «Min idrett».

–Det er generelt begrenset med kompetanse rundt dette med foiling i landet, og dette seminaret bør være en gyllen anledning til å lære seg noe nytt for mange. I fire timer skal vi snakke om foiling fra A til Å, og jeg tror det blir fire spennende timer som vil kunne gi grunnlag for mye ny lærdom og inspirere til å eksperimentere med nye teknikker og så videre, sier Iens Ludvig.

Bjørnar Erikstad er sportslig leder for Foiling Norway og Alexander Dahl Høgheim er regjerende norgesmester i Waszp og har flere topp-plasseringer fra internasjonale Waszp-regattaer.

Påmelding til seminaret foregår via «Min idrett».

– Har du problemer med å melde deg på, ring meg, oppfordrer Iens Ludvig Høst, som har telefonnummer 930 25 172. Han ønsker seg flest mulig deltagere på seminaret.

– Foiling er en del av fremtiden til norsk seilsport, sier han.