tirsdag, 01 oktober 2019

Finnjolle-sølv i italiensk regatta

Written by
SØLV: Anders Pedersen kom hjem med sølv i en stor Finnjolle-regatta på Gardasjøen. SØLV: Anders Pedersen kom hjem med sølv i en stor Finnjolle-regatta på Gardasjøen.
Anders Pedersen avsluttet et to uker langt treningsopphold på Gardasjøen med å ta 2. plass i International Finn Cup der med 55 deltagere på startlinjen.

– En godkjent 2. plass, kaller Anders selv prestasjonen sin.

Han og treneren, Espen Guttormsen, har vært to uker på Gardasjøen for å summere opp prøve-OL og teste utstyr og seil med tanke på å optimalisere båtfarten ytterligere . Og det begynner å gi resultater, mener han.

Det deltok 55 Finnjolle-seilere i regattaen. En del av dem var masterseilere, men det var også en hel del OL-seilere som deltok. Vinner ble spanjolen Joan Cardona, mens russeren Arkadii Kistanov kom på tredjeplassen bak Anders. Spanjolen er ranket som nummer 10 i verden, Anders er nummer 11.

– Regattaen holdt et ganske høyt nivå, sier Anders.

Nå blir han hjemme for å delta i Mesternes Mester 11. og 12. oktober der han representerer J/70-klassen. Tidligere i år ble han norgesmester i klassen sammen med Thomas Nilsson, Øystein Misje og Espen Tønnesson. Deretter bærer det ned til Garda igjen for nye uker med trening, før han og Espen Guttormsen etter et opphold hjemme setter kurs for Melbourne i Australia og VM i Finnjolle.

– Vi kommer til å ha et lengre opphold i Melbourne for å trene og forberede oss til VM, sier Anders Pedersen.

VM går fra 13. til 21. desember.