torsdag, 04 juli 2019

God VM-start for Bjørnar Erikstad

Written by
I MEDALJEKAMPEN: Med 4. plass etter første dag av VM i 2.4 mR for funksjonshemmede er Bjørnar Erikstad for alvor med i medaljekampen. I MEDALJEKAMPEN: Med 4. plass etter første dag av VM i 2.4 mR for funksjonshemmede er Bjørnar Erikstad for alvor med i medaljekampen. Miguel Paez
Bjørnar Erikstad ligger på 4. plass i 2.4 mR etter første dag i VM for funksjonshemmede i Spania.

 Årets verdensmesterskap for funksjonshemmede ble innledet i Spania 3. juli, og med enkeltresultatene 3-7-2 har Bjørnar Erikstad fra Tønsberg inntatt en 4. plass i 2.4 mR-klassen. Med kun to poeng opp til spanske Arturo Montes på tredjeplass, betyr det at Bjørnar har fått et godt utgangspunkt for å kunne være med i medaljekampen.

Foran seg har Tønsberg-seileren mesterskapets to største favoritter. Damien Seguin fra Frankrike, som har to gull- og en sølvmedalje i paralympics og er en erfaren havseiler med planer om å delta i soloseilasen Vendee Globe i 2020, leder mesterskapet foran årets europeiske mester i 2.4 mR, italienske Antonio Squizzato. Resultatene så langt viser at de ikke er uslåelige og at Bjørnar Erikstad for alvor er med på notene.

Mesterskapet varer frem til 7. juli og avsluttes med medaljefinale. 22 seilere deltar i 2.4 mR-klassen, som er an av tre andre klasser. De andre klassene er enmannsjollen Hansa 303 for menn og damer samt kjølbåten RS Venture Connect. 

Hansa 303 er en 3,03 m lang jolle med med fokk og storseil som er en internasjonal klassen. Jollen fins i 28 land og er bygd i over 1100 eksemplarer. I de to Hansa 303-klassene deltar det til sammen 48 seilere.

Hansa 303 
 HANSA 303: Hansa 303 er en enmannsjolle som er lite kjent i Norge, men som like fullt er internasjonalt godkjent og finnes i 28 land. I VM for funksjonshemmete er det både en dame- og en herre-klasse. [FOTO: Miguel Paez]

RS Venture Connect er en 4,9 m lang kjølbåt som er spesielt tilrettelagt for funksjonshemmede der seilerne sitter i to seter hvorfra de styrer båten og håndterer fokk, storseil og spinnaker. RS Venture Connect-klassen teller 10 båter.

Hverken Hansa 303 eller RSVenture Connect er godt kjent i Norge – i motsetning til 2.4 mR som i hovedsak seiles av funsjonsfriske seilere og er godt kjent her til lands.

 RS VENTURE CONNECT
 RS VENTURE CONNECT: RS Venture kan fåes både med senkekjøl og fast kjøl. RS Venture Connect har senkekjøl og er spesielt tilrettelagt for funksjonshemmete. [FOTO: Miguel Paez]