I påsken vil det pågå en større kampanje for prosjektet Summit 2024 (les nedenunder) i sosial medier. Norges Idrettsforbund oppfordrer alle seilere, seilforeninger og klasseklubber til å dele disse postingene.
Summit 2024 er et samarbeidsprosjekt mellom ti små olympiske idretter – deriblant seiling . Disse idrettene har det til felles at de alle har utøvere som er kandidater til å kunne vinne medaljer i OL i 2024 – og at de er idretter som generelt blir viet lite oppmerksomhet i mediene.
Lite mediaoppmerksomhet betyr gjerne også reduserte sponsor-inntekter, så for å forsøke å skaffe midler slik at utøverne i disse ti idrettene kan forberede seg optimalt, har man gått sammen om prosjektet Summit 2024. «Sammen er vi sterkere», er filosofien som ligger bak i denne felles dugnaden. Midlene som kommer inn, deles blant idrettene.
Dette har allerede gitt resultater. Flere større sponsorer er blitt med på prosjektet og har skutt inn penger, noe som for seilsportens del foreløpig har resultert i at NSF nå har kunnet ansette landslagstreneren Olga Maslivets som trener for damelandslaget i iQFOiL. Og flere samarbeidspartnere skal være på vei.
En fellesnevner som de selskapene som vil støtte prosjektet har latt seg fascinere av, er den felles dugnadsånden som prosjektet representerer; det at idrettene går sammen.
I påsken vil det bli postet et par filmsnutter som forteller hva Summit 2024 er og litt om de enkelte idrettsutøvernes kamp om marginene for å bli gode nok. Nå håper NIF at dugnadsånden også skal spre seg ut til alle klubbene til disse ti idrettene, slik at samarbeidspartnerne til Summit 2024 virkelig får se dugnadsånden som hersker i idretten – og i vårt tilfelle – innen seilsporten.
Og den enkle og beste måten dugnadsånden kan vises på, er at Summit 2024-postene som vises i sosiale medier i påsken, blir delt på seilforeningene og klasseklubbenes Facebook- og Instagram-sider.
Så oppfordringen fra NIF og Olympiatoppen er: Lik og del – og ta del i dugnaden!
Det vil også komme reklameinnslag om Summit 2024 på TV2 i påsken