Hvilke smarte grep kan en arrangør ta for at et regattaarrangement skal bli vellykket? Det fins mange nyttige knep, prosedyrer, rutiner og oppskrifter du kan lære om på NSF Akademiets teams-seminar torsdag 7. mars kl 19.
Gjennom høsten og vinteren har NSF Akademiets seminarer handlet mye om regattaarrangementer. De er blitt belyst fra ulike vinkler, og målet har vært det samme hele tiden: Å gjøre arrangementene til en best mulig opplevelse for seilerne som deltar – men også for arrangørene; de som gir av sin fritid for å legge forholdene til rette for fine seilaser.
– Denne kvelden vil handle om den kanskje litt tørre teorien som må ligge i bunnen for alle de som ønsker å ta del i det jeg vil kalle seilsportens morsomste oppgave, nemlig det å være arrangør ute på vannet, sier Henrik Wigers Larsen, som vil lede torsdagens seminar.
At man er trygg på teorien og at kunnskap ligger solid forankret i bunnen for arrangørens handlinger og avgjørelser ute på vannet, er viktig. Det kan i stor grad påvirke resultatet og opplevelsen for seilerne.
– Fra man setter i gang startprosedyren og til målgangen er unnagjort, kan arrangøren gjennom gode, riktige og smarte valg behandle alle på en så rettferdig måte som mulig. Det motsatte kan selvfølgelig også bli tilfelle, men da med et litt rufsete resultat, sier Wigers Larsen.
Og for å være konkret om temaene som vil stå på planen torsdag 7. mars:
- startprosedyren
- Tjuvstarter (OCS, UFD, BFD)
- Avkorting
- Annulering
- Målgang
- Etterarbeid
Seminaret som starter kl 19 foregår på teams og er åpent for alle.
Seminaret vil være nyttig for alle som har med et regatta-arrangement å gjøre – og det er mange: Trenere, dommere, arrangører (selvsagt) og seilere. Ja, for nettopp seilere kan ha stor glede og nytte av å vite hvordan de i startbåten handler og tenker. Det kan for eksempel gi deg et fortrinn at du kan forutse hva deres neste trekk vil være om det er blitt blåst for generell tilbakekalling eller om det har kommet et stor vindskift. Eller noe annet.