Fordelt på fem arrangørsteder var hele 291 seilere i aksjon denne helgen for å kjempe om 11 sett med NM-medaljer.

Aller flest seilere – 99 – var det i Tønsberg der Yngling- og Soling-seilerne hadde sine NM-oppgjør. Mesterskapstitlene gikk til to sett med ringrever. Kristian Nergaard, Christen Horn Johannessen og Tomas Mathisen forsvarte seieren fra 2023 i Soling, mens Eivind Melleby, Helle Undrum og Ole Rasmus Undrum gjenerobret tittelen Eivind vant i 2022 med et litt annet mannskap.

Imponerende 68 RS Feva-seilere var samlet i Oslo. Dette er den største NM-deltakelsen noen gang i denne klassen, og det ble kåret mestere i to klasser. Lars Midtvik Thorstensen og Erwin August Wang-Reissig stakk avsted ned gullmedaljene i gutt- og mix-klassen, mens Pia Hessen og Sophie Caroline Myhre vant NM-gullet i jenteklassen.

I likhet med Optimist-klassen har også RS Feva-klassen sin «coming star»-klasse for seilere under 13 år, og den ble vunnet av Marie og Sofie Kristiansen.

ILCA-seilerne, som var 63 i tallet, hadde fem NM-titler å seile om på Lysakerfjorden utenfor Bygdøy i Oslofjorden. To seilere klarte å forsvare sine NM-titler fra i fjor, mens det kom nye mestere i tre av klassene. Christoffer Sørlie, som slo juniorverdensmester Theodor Middelthon, og Mia Beckmann Klæboe klarte begge å holde seg fast på toppen av resultatlisten i henholdsvis ILCA 7 og ILCA 6 damer.

Nye mestere ble  Aksel Næshagen i ILCA 6 gutter, Hanna Marie Tvete i ILCA 4 jenter og Henrik Birkeland Westby i ILCA 4 gutter.

29er-klassen gjennomgår for tiden et generasjonsskifte. Det er seilere som vil ta et skritt videre i sin seilkarriere, mens det er nye seilere som er i startgropen til å ville forsøke seg i 29er, men som ikke er kommet helt på banen ennå. Syv lag stilte til start i årets NM, et antall som hadde til konsekvens at det skulle deles ut et sett medaljer og ikke to.  Storm Kopperud og Philip Forslund ble tildelt de edleste medaljene, som de også vant i gutteklassen i fjor.

I Asker klarte hjemmeforeningens Christian Dahl endelig å erobre gullmedaljen i Finnjolle. Han har tre bronsemedaljer fra før. Nå klaffet det.

BB11-seilerne var denne gangen i Brevik for å seile om mesterskapsmedaljene. NM-arrangementet går gjerne vekselsvis mellom Arendal og Brevik der majoriteten av BB11-seilerne har tilhold. Bjørn Nilsen og Hanne Sondresen sørget for hjemmeseier. Der ikke duoens første NM-gull; de vant også i 2016.

I tillegg til de 291 NM-seilerne var det også 3. runde i seilsportsligaen denne helgen. Der deltok  140 seilere, noe som betyr at hele 430 seilere og en stor stab av frivillige arrangører var i aktivitet!