tirsdag, 20 oktober 2020

Børge Ousland på digitalt Vindskift-møte

Written by
22. OKTOBER: Under Vindskifts kick down for sesongen kan du høre og se Børge Ousland fortelle om sin fantastiske ekspedisjon til Nordpolen i mørket! 22. OKTOBER: Under Vindskifts kick down for sesongen kan du høre og se Børge Ousland fortelle om sin fantastiske ekspedisjon til Nordpolen i mørket! FOTO: Børge Ousland
22. oktober avslutter Vindskift sesongen, og til avslutningsmøtet – årets kick down – kommer Børge Ousland som gjesteforeleser. Du kan følge Vindskifts sesongavslutning på Zoom.

– I år har vi fått med en svært engasjerende foredragsholder og eventyrer som vil ta opp spennende emner som eventyrlyst, klima, samarbeid, medfølelse, engasjement, grundervirksomhet og visjon. Børge Ousland kommer, og vi gleder oss enormt, sier Ida Patel Hellum i Vindskift.

Foredraget Børge Ousland  skal holde, heter «Mot alle odds - over Nordpolen i mørket». I 2019 gjennomførte han en av de mest banebrytende ekspedisjonene i moderne tid – over Nordpolen i mørket. Mesteparten av turen foregikk med hodelykter og de fikk raskt kjenne naturens tøffeste sider på kroppen ; skruis, farlige råker, kulde og mørke.

Med rå gjennomføringsevne overvant de utfordringer og nådde målet etter 87 døgn, to døgn på overtid. Ida lover en spektakulær, visuell opplevelse med fantastiske skildringer og historier fra ekspedisjonene til Ousland.

– Se og hør hvordan han klarer det umulige!

Før foredraget vil Vindskift fortelle litt om hvordan årets sesong har forløpt og før Børge Ousland slipper til, vil Attia M. Mehmood , som er leder i Simof, som står for Samhold i mangfold og frivillighetsarbeid, fortelle litt om sitt arbeide. Vindskift hadde sitt siste arrangement for sesongebn så sent som 5. oktober.

Knuter jpg 
 5. OKTOBER: Årets siste Vindskift-tur gikk i fin vind og uten regn. Deltagerne fra Simof fikk til og med seg et knutekurs! FOTO: Vindskift

Etter at Børge Ousland er ferdig, blir det anledning til å stille spørsmål om det man måtte lure på.

– Alle som er interesserte og nysgjerrige på Vindskift og våre foredragsholdere, er hjertelig velkomne til å følge med på livestream i Zoom-linken, sier Ida Patel Hellum.

Møtet starter kl 17:30 torsdag 22. oktober. Eventet på Facebook finner du her.

Hva er Vindskift?

Vindskift er et prosjekt under Norges Seilforbund som tar med ungdom som ikke har muligheter til det ut på seiltur. Vindskift jobber med integrering gjennom seilsporten. 

– Vi ønsker å invitere mennesker som eier en seilbåt eller kan seile, til å delta og skape hjerterom på havet. Du velger selv hvor aktiv du er i prosjektet. Ingenting ville gjort oss gladere enn om vi hørte fra deg. Takhøyden er lav for å ta kontakt, skriver Vindskift på sin nettside.

Vil du ha et innblikk i hva Vindskift holder på med og samtidig få med deg et spektakulært foredrag, kan du benyttet sjansen til å bli med på Zoom-møtet torsdag 22. oktober kl 17:30