lørdag, 31 oktober 2020

30 friskuser i Stavanger

Written by
TØFFE FORHOLD: Det er barske forhold for seilerne som denne helgen trener i Stavanger i den første av fire vintersamlinger. TØFFE FORHOLD: Det er barske forhold for seilerne som denne helgen trener i Stavanger i den første av fire vintersamlinger. FOTO: Peer Moberg
Den første av fire vintersamlinger foregår denne helgen i Stavanger. Der får et 30-talls seilere og trenere kjørt seg under friske forhold.

– Det har vært ite vind – og i går var det mye vind. I dag skal det bli enda mer; opp mot 20 m/sek mot slutten av dagen, melder trener Peer Moberg fra Stavanger.

Der er det vintersamling med seilere fra hele landet i alle de tre Laser-klassene og på det nye iQFoil-brettet. I to dager har seilerne nå trent på ulike detaljer når det gjelder trim og teknikk. I dag er det regattaseiling som står på programmet. Seilerne som deltar, er på alle nivåer.

– Det er viktig å få med alle som vil. Det er med på å skape den gode bredden vi har nå, sier Moberg.

Ved siden av at vinden i seg selv kan være en tøff utfordring for alle som er med, er også håndteringen av koronarestriksjonene noe de alle må ta på alvor.

– Vi følger opp alle koronatiltakene så godt vi bare kan. Alle seilerne bor på hotell og de blir kjørt mellom det og havnen i RIB-er slik at de ikke skal sitte tett sammen i en bil, rapporterer Moberg.

Norges Seilforbund arrangerer samlingen sammen med Stavanger Seilforening, Bergens Seilforening, KNS og NTG, og denne er den første av fire vintersamlinger. Det blir en samling til i desember, og deretter en i februar og en i mars.