onsdag, 03 juli 2019

Norsk sølv i Snipe-EM

Written by
SØLV: Annette Melsom Myhre (t.v.) og Anna-Sofia Gregersson vant sølv i dame-EM i Snipe. SØLV: Annette Melsom Myhre (t.v.) og Anna-Sofia Gregersson vant sølv i dame-EM i Snipe.
Anette Melsom Myhre og Anna-Sofia Gregersson vant sølv i Snipe-EM for damer.

​Mesterskapet foregikk i Nederland med 21 lag på startlinjen, og mesterskapet ble til slutt vunnet av Gintare Scheidt og Kathleen Tocke som seilte for Lithauen. Gintare Scheidt er gift med den kjente seileren Robert Scheidt, og hun representerte Lithauen i OL i Laser Radial både i 2008 (sølv) og 2012 (nr. 6).  I 2012 ble hun dessuten verdensmesteri Laser Radial, så det var slett ingen «smule» Anette Melsom Myhre og Anna-Sofia Gregersson hadde å bryne seg på.

De to norske seilerne stod imidlertid for en imponerende jevn innsats med en 5. plass som dårligste tellende resultat i løpet av ni seilaser. De vant sågar den siste og avgjørende seilasen som sikret dem sølvmedlajen sammenlagt – hvilket betød et hakk opp for Anette, som vant bronse i fjorårets EM sammen med Janett Krefting. I 2016 vant Anette og Janett sølv, så den norske medaljefangsten i dame-EM i Snipe har vært god i de siste årene.

 IMG 0365
JEVNE: En jevn serie med seier i to enkeltseilaser sikret Anette Melsom Myhre og Anna-Sofia Gregersson E M-sølv. [FOTO: Erwin van Iseghem] 

Under årets EM fikk Norge også en andel i bronsemedaljen, som ble vunnet av portugisiske Mafalda Pires de Lima. Hun hadde med seg norske Maj Kristin Hansen Borgen som makker.